Traject tandradspoor


 

 

 

In Lenzkirch zijn de inwoners dol op hun stad en omgeving. En graag delen ze dat met toeristen.

Al geruime tijd waren er plannen voor een tandradbaan op de hellingen van de Hochfirst. En nu zijn we zover dat de plannen bekend gemaakt kunnen worden.

Een locomotief met wagens is al besteld. Het is een tandradversie van de dikke E69, overgenomen van een Zwitserse baan. Hier een foto van de locomotief, met het stadswapen van Lenzkirch.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het traject is voorgebouwd in de werkplaats. Hier op de tafel in de tuin het bevestiging van de rails op de triplex ondergrond.

Tussen het spoor en het triplex is dakleer toegepast, dient als geluidsdemping. Werkt niet zo goed als kurk, maar dat is hier niet te koop.

 

Het traject bij Unterlenzkirch aangebracht. Er zijn drie haltes. Bij station Unterlenzkirch, boven op de Hochfirst en bij het locomotievendepot.

Bij station Unterlenzkirch begint het avontuur, een ritje naar boven. Daar aangekomen kan je van een kop koffie genieten en daarna via het kleine rangeerterrein rijdt de trein je naar de halte bij het locomotievendepot. In de weekenden kun je daar de locomotieven bewonderen.